Економија

Поранешниот газда на „Сити мол“ ќе гради огромен комплекс кај Скопски саем

24 октомври, 2017 - 14:31 (META)  Скопје Корпорацијата од Албанија, „Балфин груп“, која беше сопственик на „Сити мол“, објави дека купила 155.000 квадратни метри земјиште на раскрсницата на улицата Беласица и булеварот Александар Македонски, каде што се наоѓа Скопски саем. Станува збор за почетна инвестиција од 180…

Невработеноста лани изнесувала 22,4 проценти

16 март, 2018 - 13:37 (META)  Скопје Бројот на невработени лица лани изнесувал 213.564 што претставува 22,4 проценти од активното население во државата, објави Државниот завод за статистика. Во 2016 година, стапката на невработеност изнесувала 23,7 проценти и бележи намалување за 1,3 отсто. Лани, активното население броело …

Видеа