Економија

„Алкалоид“ инвестираше повеќе од 2,5 милиони евра во три нови производствени погони

11 јануари, 2018 - 9:53 (META)  Скопје Компанијата „Алкалоид АД Скопје“ пушти во употреба три нови погони, а инвестицијата изнесува 2,5 милиони евра, соопштија од компанијата. Од таму велат дека, новите производни одделенија, се простираат на површина од 1.000 метри квадратни, а при изведбата на сите овие…

„Еуромакс ресорсис“ ја објави структурата на 488 работни места во Иловица-Штука

23 мај, 2018 - 12:54 (META)  Гевгелија „Еуромакс ресорсес“ објави список на 488 директни работни места во проектот Иловица-Штука, за кои ќе организира конкурси откако ќе ги добие потребните дозволи за експлоатација, информираат од компанијата. Од таму додаваат дека опсегот на работните места е усогласен со потребите…

Видеа