Економија

Конференција „Дигиталната ера и жената“ денеска во „Мериот“

8 март, 2018 - 9:14 (META)  Скопје Денеска ќе се одржи конференцијата „Дигиталната ера и жената“ во хотел „Мериот“, во 11.30 часот во организација на „Оне-Вип“. Главни теми на конференцијата ќе бидат улогата и значењето на дигиталната технологија во развојот на општеството, како и нејзиниот придонес за…

Елези: Ги следиме меѓународните стандарди за спречување на даночно затајување

17 јули, 2018 - 9:13 (META)  Тбилиси Македонија ги следи меѓународните стандарди и трендови за спречување даночно затајување и избегнување плаќање данок, истакна заменик-министерката за финансии Ширет Елези на конференцијата која се одржува во Тбилиси, Грузија, насловена „Подобрување на меѓународната соработка: Борба против даночната евазија“. Елези истакна…

Видеа