Економија

Фондот за иновации распишува повик за проекти што ќе го намалуваат загадувањето

3 ноември, 2017 - 12:27 (META)  Скопје Фондот за иновации и за технолошки развој денеска објави јавен повик „О2 предизвик“, преку кој ќе финансира иновативен пилот-производ, услуга, процес или методологија со кои ќе може да се продонесе во намалување на загадувањето на воздухот. За повикот се одвоени…

Автопатот Кичево – Охрид ќе чини поскапо, рокот за изградба пролонгиран

21 март, 2018 - 12:43 (META)  Скопје Крајниот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид ќе биде 30 јуни 2021 година, информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески. Тој додаде дека, потребата од продолжување на рокот за доизградба на овој капитален проект се јавува поради…

Видеа