Економија

Саемот за градежништво и за недвижности ќе се одржи од 28 февруари до 4 март

24 февруари, 2017 - 13:16 (META)  Скопје Меѓународниот саем на градежништво, градежни материјали и за градежна механизација ќе се одржи од 28 февруари до 4 март. Истовремено со овој саем, ќе се одржува и Саемот за недвижности – „Риал експо“ (RealExpo) на кој ќе учествуваат голем број…

Хот: Градежништвото ќе оствари 5,2 проценти пораст, се чувствува притисокот од кризата

24 февруари, 2017 - 13:25 (META)  Скопје Градежништвото годинава се очекува да оствари пораст од 5,2 проценти, како резултат на планираните инфраструктурни проекти, информираше претседателот на Градежната комора на Македонија при Сојузот на стопански комори, Роберт Хот. Тој истакна дека се очекуваат нови бизнис-контакти и соработка помеѓу…

Видеа