Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Секое домаќинство во просек плаќа 12.000 денари повеќе за дизел од лани

29 мај, 2018 - 7:30 (META)  Скопје СДСМ удри по најсиромашните, секое домаќинство во просек плаќа 12.000 денари повеќе за дизел од лани, се вели во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. Во него се додава дека „СДСМ не работи за граѓаните, затоа и ја покачи акцизата за 3,5 денари.“…

Владата на следната седница треба да одлучи што ќе се случува со „Македонско село“

18 октомври, 2018 - 13:56 (META)  Скопје Директорот на Службата за општи и заеднички работи, Пеце Мирчески информираше дека  остварил средба со претставниците на менаџментот на „Тинекс“ и хотел „Квинс“ кои го имаат склучено договорот за јавно-приватно партнерство со СОЗР, при што тие му го повториле ставот…

Видеа