Економија

Тевдовски: ЕБОР со грантови ќе ја помогне изградбата на автопатите кон Кичево и Блаце

9 мај, 2018 - 9:08 (META)  Аман Автопатите Гостивар – Кичево и Скопје – Блаце и патот Крива Паланка до границата со Бугарија, се идните проекти кои ќе бидат во фокусот на соработката со Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), истакна министерот за финансии Драган Тевдовски,…

МЕПСО вложува 4,6 милиони евра во трафостаницата „Дуброво“

24 септември, 2018 - 11:45 (META)  Битола МЕПСО започна со модернизација на трансформаторската станица „Дуброво“ при што ќе биде заменета со нова опрема што е во функција од 1977 година до сега. „Овој комплексен проект опфаќа замена на примарна опрема (прекинувачи, разделници, струјни и напонски мерни трансформатори)…

Видеа