Економија

ММФ го намали предвидениот раст за македонската економија од 2,8 на 1,6 отсто

9 октомври, 2018 - 15:01 (META)  Вашингтон Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) во есенскиот извештај „Перспективите на светската економија“ предвидува дека економскиот раст на Македонија годинава ќе биде 1,6 проценти, што е намалување во однос на претходната проценка од 2,8 отсто. ММФ за наредната година прогнозира дека домашниот…

Министерство за финансии подготвува измени на Законот за јавен долг

18 февруари, 2019 - 12:27 (META)  Скопје Поголема транспарентност, усогласување со меѓународните практики и поголем креидбилитет кај меѓународните институции и инвеститори се очекуваните ефекти од измените на Законот за јавен долг кои ги изработи Министерството за финансии, а кои се во собраниска процедура. Со измените се предлага…

Видеа