Економија

Повлечени споровите против државата, по донесувањето на законот за енергетика

28 мај, 2018 - 13:06 (META)  Скопје Секретаријатот на Енергетската заедница денеска ги повлече поднесените барања за спорови против Македонија, соопштија од кабинетот на вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. „По серија на јавни расправи во кои беа вклучени сите засегнати страни, во транспарентна постапка, Собранието на…

УСАИД и Владата потпишаа меморандуми за енергетските реформи

15 октомври, 2018 - 15:11 (META)  Скопје Со новите меморандуми потпишани денеска меѓу Владата, Министерството за економија и Меѓународната агенција на САД за развој (УСАИД), како и помеѓу Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) и УСАИД, за „Проектот за развој на регионални енергетски пазари – поддршка на реформите…

Видеа