Економија

Размената со Русија падна за 13 проценти, причините не се политички туку економски

6 септември, 2018 - 13:11 (META)  Скопје Трговската размена помеѓу Македонија и Руската Федерација бележи опаѓање од 12,7 отсто, што е помалку за 9,3 милиони долари во однос на истиот период од минатата година, беше истакнато на трибината на Македонско-руската стопанска комора и еднодновната обука на тема…

Рекорд: Mилион туристи лани во Македонија

16 јануари, 2019 - 14:27 (META)  Скопје Првпат од 1990 година, лани Македонија угостила повеќе од еден милион туристи. Податоците покажуваат дека само во првите 11 месеци од минатата година вкупниот број на туристи (и странски и домашни) изнесува еден милион и 79 илјади, што е повеќе…

Видеа