Економија

ЕК со платформа за запирање на изумирањето на инсектите-опрашувачи

1 јуни, 2018 - 11:41 (META)  Брисел Дури еден од десет инсекти-опрашувачи е на работ на изумирање, а една третина од видовите пчели и пеперутки се во опаѓање. За справување со тој проблем, Европската комисија (ЕК) денеска ја предложи првата генерална иницијатива на ЕУ за справување со…

Владата на следната седница треба да одлучи што ќе се случува со „Македонско село“

18 октомври, 2018 - 13:56 (META)  Скопје Директорот на Службата за општи и заеднички работи, Пеце Мирчески информираше дека  остварил средба со претставниците на менаџментот на „Тинекс“ и хотел „Квинс“ кои го имаат склучено договорот за јавно-приватно партнерство со СОЗР, при што тие му го повториле ставот…

Видеа