Економија

Автопатот Кичево – Охрид ќе чини поскапо, рокот за изградба пролонгиран

21 март, 2018 - 12:43 (META)  Скопје Крајниот рок за изградба на автопатот Кичево – Охрид ќе биде 30 јуни 2021 година, информираше министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески. Тој додаде дека, потребата од продолжување на рокот за доизградба на овој капитален проект се јавува поради…

Елези: Ги следиме меѓународните стандарди за спречување на даночно затајување

17 јули, 2018 - 9:13 (META)  Тбилиси Македонија ги следи меѓународните стандарди и трендови за спречување даночно затајување и избегнување плаќање данок, истакна заменик-министерката за финансии Ширет Елези на конференцијата која се одржува во Тбилиси, Грузија, насловена „Подобрување на меѓународната соработка: Борба против даночната евазија“. Елези истакна…

Видеа