Економија

„Фич“ го подобри кредитниот рејтинг на Македонија, ББ од негативен во позитивен

3 февруари, 2018 - 9:31 (META)  Скопје Меѓународната агенција за оценка на кредитниот рејтинг „Фич“, го подобри кредитниот рејтинг на Македонија, ББ од негативен во позитивен. На подобрувањето на рејтингот влијаела политичката стабилизација, подобрувањето на меѓународните односи, напредокот на реформите во „план 3-6-9“, резултатот од локалните избори,…

Манчевски: За ефикасни и брзи услуги потребна е одговорна администрација

21 мај, 2018 - 12:18 (META)  Скопје Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, учествуваше на јавната дискусија за потребата од измени на Законот за административни службеници (ЗАС) и Законот за вработени во јавниот сектор. Тој рече дека за граѓаните да имаат ефикасни и брзи услуги,…

Видеа