Економија

Отворен конкурсот за поддршка до 3.000 евра за преработувачката индустрија

6 март, 2018 - 11:17 (META)  Скопје Министерството за економија денеска отвори конкурс за поддршка на фирми од преработувачката индустрија кои сакаат да создадат нов производ, да изработат студии на пазарот или да развиваат нова марка, како и за енергетска ефикасност или набавка на софтвер. За оваа…

Tендерот за субвенционирање на нискобуџетски авиокомпании, до крај на месецот

19 јуни, 2018 - 12:33 (META)  Охрид Тендерот за субвенционирање на нискобуџетните авиокомпании ќе биде распишан до крајот на месецот, информираше денеска министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески. Тој додаде дека субвенционирањето продолжува и оти заложбата е што повеќе летови да бидат насочени кон Охридскиот аеродром.…

Видеа