Економија

Се отвора можност македонските компании повеќе да извезуваат на рускиот пазар

9 ноември, 2016 - 12:02 (META)  Скопје Македонско-руската стопанска комора и „Македонски дом“ од Москва потпишаа договор за соработка, со што се отвора можност македонските компании да ги пласираат своите производи на рускиот пазар. – Во наредниот период со македонската деловна асоцијација активно ќе соработуваме на развивање…

Хот: Градежништвото ќе оствари 5,2 проценти пораст, се чувствува притисокот од кризата

24 февруари, 2017 - 13:25 (META)  Скопје Градежништвото годинава се очекува да оствари пораст од 5,2 проценти, како резултат на планираните инфраструктурни проекти, информираше претседателот на Градежната комора на Македонија при Сојузот на стопански комори, Роберт Хот. Тој истакна дека се очекуваат нови бизнис-контакти и соработка помеѓу…

Видеа