Економија

Николовски: Деведесет отсто од производството на јаболка во Преспанскиот Регион е загрозено

22 април, 2017 - 13:32 (META)  Ресен Деведесет отсто од производството на јаболка од оваа реколта, според жителите на Преспанскиот Регион, е загрозено, изјави денеска во Крани, пратеникот на СДСМ, Љупчо Николовски. Тој истакна дека и минатата година имало штети во производството на јаболка, но отштетата од…

Триесетина компании понудиле решенија за изградба на ХЕЦ „Чебрен“ и „Галиште“

22 април, 2017 - 9:47 (META)  Кавадарци По неколку неуспешни обиди да се најде концесионер за изградба на хидроцентралите „Чебрен“ и „Галиште“, генералниот директор на ЕЛЕМ, Христијан Мицкоски, верува дека овојпат се блиску до решение, бидејќи биле сменети условите и пристапот во распишувањето на тендерот. Имено, на…

Видеа