Дописници

АПМ: Блокадата на Собранието остава многу негативни последици во секојдневниот живот

22 април, 2017 - 8:39 (META)  Охрид Алијансата за позитивна Македонија (АПМ) бара да прекинат „игрите без граници“ со пасивното блокирање на изборот на претседател на Собранието и мирниот трансфер на власта, што треба да ја преземе новото парламентарно мнозинство. „Граѓаните на Република Македонија го чувствуваат нефункционирањето…

Учесниците на протестите „Против диктатурата“ се придружија на Маршот за науката во Белград

23 април, 2017 - 8:43 (META)  Белград Учесниците на протестите „Против диктатурата“, кои неколку седмици се одвиваат во најголемите градови на Србија, вчера се придружија на Маршот за науката во Белград, во рамките на кој масата демонстрантите се прошета по централните улици на главниот град на Србија…

Видеа