Дописници

Новата дива депонија на влезот од Тетово, наместо да биде остранета, се проширува

4 април, 2017 - 11:39 (META)  Тетово Новата дива депонија на надвозникот на влезот од Тетово сè уште не е отстранета. Купиштата ѓубре на оваа локација се таложат веќе неколку недели, а дел од жителите на тетовската населба Деребој, ја оградија дивата депонија, која се наоѓа во…

Несоодветното депонирање на градежниот шут, проблем за хигиената во Охрид

15 февруари, 2019 - 12:47 (META)  Охрид Деновиве во Охрид, дежурните служби на ЈП „Охридски Комуналец“ евидентираа уште еден во низата примери на кршење на Законот за јавна чистота во централното градско подрачје и тоа на сред бел ден. Депониран е градежен шут од камион на приватен…

Видеа