Дописници

Центарот на Штип излепен со „потерници“ за пратеникот на СДСМ, Бочварски

16 март, 2017 - 17:36 (META)  Штип На повеќе локации во центарот на Штип денеска беа излепени лажни потерници за пратеникот во Собранието на Република Македонија од СДСМ, Благој Бочварски. На „потерниците“, Бочварски се бара за предавство, односно, како што стои на нив, заради „прифаќање на редефинирање…

Истражување: На Источна Македонија ѝ недостигаат 190 лекари

9 ноември, 2018 - 13:39 (META)  Штип Голема е разликата на износот што 11-те општини од Источна Македонија го трошат за работи во функција на граѓаните, а за кои се неопходни јавни набавки. Најмногу пари по жител во периодот 2013-2016 година инвестирала Општина Македонска Каменица – 42.000…

Видеа