Дописници

МНР на Албанија: Сите да останат смирени и да престане антиалбанската реторика

7 март, 2017 - 15:06 (META)  Тирана „Министерството за надворешни работи на Албанија жали и го осудува нападот на Музејот на албанската азбука во Битола, кој се случува на овој важен ден за албанскиот јазик и за Албанците“, се вели во реакцијата на Министерството за надворешни работи…

Вакцинирање и поставување чипови на кучињата бездомници во Западна Македонија

18 октомври, 2018 - 10:01 (META)  Тетово Кучињата бездомници се честа слика во Западна Македонија, а најмногу можат да се забележат во Гостивар и Тетово. Денеска, градоначалникот на Општина Гостивар, Арбен Таравари, соопшти дека започнал процесот на вакцинација и поставување на чипови на кучињата. Првата официјална операција…

Видеа