Дописници

Во центарот на Битола ископани гробови од Отоманскиот период

16 февруари, 2017 - 15:29 (META)  Битола Во центарот на Битола, кај месноста Стевче Патако, при градежни работи, најдени се човечки коски и остатоци од гроб, од Oсманлискиот период. На само неколку метри од објектот на урбаната заедница, на самиот агол, градежни работници ископале остатоци од човечки…

Наместо во капела, погребник од Охрид ги оставал покојниците во комбе во двор

26 мај, 2017 - 13:26 (META)  Охрид Сопственик и управител на погребалното претпријатие „Мирен сон“ со Охрид, подолг период починатите лица наместо да ги остава во капела ноќта пред погребот, ги чувал во комбето паркирано во дворот на неговото претпријатие. Поради тоа СВР Охрид против 51-годишниот Д.Ш.…

Видеа