Дописници

СДСМ Битола со 12 предлог-кандидати за градоначалник

20 февруари, 2017 - 8:40 (META)  Битола Битолските социјалдемократи синоќа на партиски состанок се одлучија да испратат до централата на партијата во Скопје 12 имиња, како предлози за евентуален кандидат за градоначалник на Битола за престојните локални избори, кои треба да се одржат во првата половина на…

Скопје и Тетово се загадени поради големиот и брз урбан развој без еколошки стандарди

19 мај, 2017 - 14:10 (META)  Тетово Аерозагадувањето во Скопје и во Тетово е резултат на нивниот голем и брз урбан развој, кој се одвива без да се запазат основните урбанистички и сообраќајни стандарди. Ова е ставот на дел од учесниците на Меѓународната конференција на применети науки,…

Видеа