Дигитални права

„Meet and Code 2018“ во рамките на Европската недела на програмирање

17 октомври, 2018 - 8:39 (META)  Скопје Учениците во Македонија ќе имаат можност да се стекнат со знаења од областа на технологијата во рамките на Европската недела на програмирање, која се одржува од 6 до 21 октомври, преку настани поддржани од Фондацијата за интернет и општество „Метаморфозис“,…

Новиот систем за обработка на царински декларации ќе стартува кон средината на 2019

19 ноември, 2018 - 12:34 (META)  Скопје Царинската управа го прифати новиот систем за обработка на царински декларации и акцизни документи (СОЦДАД) кој ќе ја замени досегашната (АСИКУДА). На овој начин, како што информираат од Царинската управа, започнува дигиталната ера во оваа институција, за која се подготвувале…

Видеа