Дигитални права

„Ние не  сме ботови“ – германски јутјубер објави протестна песна против член 13 од  новата Директива на ЕУ за авторски права (видео)

6 март, 2019 - 15:39 (META)  Берлин Вирални видеа и улични протести се дел од кампањата против членот 13 на новата Директива за авторски права на ЕУ, со кој ќе се воведе обврска за филтрирање на содржини во моментот кога авторите ги качуваат на интернет (анг. upload…

Преку проектот „Училишта на 21 век“, децата ќе стекнат дигитални вештини

12 март, 2019 - 11:48 (META)  Скопје Британската влада инвестира 10 милиони фунти за да обучи еден милион ученици на Западен Балкан со дигитални вештини за иднината. Проектот „Училишта на 21 век“ од денеска ќе стартува и во нашата држава и ќе бидат опфатени 330 основни училишта.…

Видеа