Дигитални права

Веб страницата на Владата недостапна, Бошњаковски вели проблемот бил „технички“

12 февруари, 2018 - 9:39 (META)  Скопје Веб страницата на Владата на Република Македонија во моментот е падната и е недостапна, но се очекува наскоро проблемот да се реши.   Владиниот портпарол Миле Бошњаковски, на прашање од „Мета“, појасни дека причината е „технички проблем“ и дека веб…

Имало 30 закани преку социјалните мрежи кон функционери, шест кон Заев

9 февруари, 2018 - 14:15 (META)  Скопје Министерството за внатрешни работи соопшти денеска дека неговиот Сектор за компјутерски криминал и дигитална форензика во изминатиот период документирал и процесуирал 30 случаи во кои преку социјалните мрежи на носители на државни функции им била загрозена сигурноста или биле злоупотребени…

Видеа