Дигитални права

Манчевски: Со реформите ќе се деполитизирa администрацијата и ќе се отворат податоците

21 февруари, 2018 - 12:15 (META)  Скопје Стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година која вчера беше усвоена на владина седница предвидува четири клучни области – креирање и размена на политики, јавна служба и управување со човечки ресурси, одговорност, отчетност и транспарентност и давање услуги и…

Веб страницата на Владата недостапна, Бошњаковски вели проблемот бил „технички“

12 февруари, 2018 - 9:39 (META)  Скопје Веб страницата на Владата на Република Македонија во моментот е падната и е недостапна, но се очекува наскоро проблемот да се реши.   Владиниот портпарол Миле Бошњаковски, на прашање од „Мета“, појасни дека причината е „технички проблем“ и дека веб…

Видеа