This page was exported from Meta.mk [ http://meta.mk ]
Export date: Sat Feb 16 19:28:58 2019 / +0000 GMT

Барања за земјоделски субвенции може да се поднесуваат до 15 мај
Земјоделските стопанства ќе можат да поднесуваат барања за субвенции за 2018 година до 15 мај, соопшти Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

Во програмата се предвидени 6 милијарди и 210 милиони денари кои се наменети за директни плаќања.

Барањата се поднесуваат по електронски пат, а доколку барателите имаат потреба од помош или не се во можност самите да го креираат барањето, за помош може да се обратат во подрачните единици на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Агенцијата на својата веб-страница www.ipardpa.gov.mk ги објави упатствата за корисниците, телефонските броеви и електронската адреса каде ќе може да поставуваат прашања за поднесување на барањата.
Post date: 2018-03-23 13:40:20
Post date GMT: 2018-03-23 12:40:20
Post modified date: 2018-03-23 13:40:20
Post modified date GMT: 2018-03-23 12:40:20
Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. HTML saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com