50 говорници и 400 делегати на самитот „Македонија 2025“


       
Скопје, 27 октомври, 2017 - 15:50 (META) 

Самитот „Македонија 2025“ на кој се најавени да учествуваат 50 врвни говорници од 25 земји, 400 делегати и 50 акредитирани медиумски претставници, ќе се одржи на 1 и 2 ноември.

На отворањето на настанот ќе се презентираат успешните економски модели на Сингапур и на Ерменија, преку излагањата на претседателот на одборот за економски развој во Сингапур, Суан Хианг Ли, и на партнерот во ерменско-руската фондација за економски развој, Пјер Гурџијан.

Потоа ќе се дискутира за можноста тие најдобри практики да се применат во Македонија.

Пред официјалниот почеток на самитот „Македонија 2025“, на 31 октомври, организаторот ќе им даде можност на младите иноватори да ги презентираат своите бизнис-идеи на натпреварот „Влези во кругот“ (Get in the Ring) каде жирито ќе додели награда во вредност од 1.500 долари за најдобриот средношколски тим.